e-Visa

e-Visa

Benodigde documenten

Wij helpen u bij de indiening van uw aanvraag van een e-Visum, zodat het visumaanvraagformulier correct ingevuld is en alle benodigde documenten aan uw dossier toegevoegd zijn.

Alle documenten moeten naar ons gestuurd worden met de vermelding "e-Visum India", naar het volgende e-mailadres: info@ vhs-nederland.com

Lijst van benodigde documenten die u ons elektronisch moet bezorgen:

  1. Gescande kopie van het paspoort (de hoofdpagina)

Het paspoort moet op de datum van de visumaanvraag nog ten minste 6 maanden geldig zijn

Het moet ten minste 2 lege pagina's bevatten

  1. Pasfoto in JPG- of JPEG-formaat of een ander beeldformaat

Eén recente foto op een lichte achtergrond, met een helder beeld van het gezicht, zonder bril met getinte glazen en zonder hoofddeksel (met uitzondering van onderdanen die volgens hun nationale of religieuze overtuiging op hun paspoort gefotografeerd zijn met een hoofddeksel).
De verstuurde afbeelding moet ten minste 500 pixels zijn

  1. Visumaanvraagformulier

Correct ingevuld en getekend visumaanvraagformulier.

  1. Gescande kopie van de Nederlandse identiteitskaart

 Een kopie van voor- en achterkant van de Nederlandse identiteitskaart van de aanvrager (verblijfsvergunning)

 

Belangrijk om te weten

  • e-Visum is een volledig elektronische visumaanvraagdienst voor India
  • De e-Visumdienst werd ontworpen voor reizigers met als voornaamste reisdoel: toerisme, korte verblijven om vrienden of familie te bezoeken, korte verblijven om een ​​medische behandeling te ondergaan of occasionele zakenreizen.
  • De reizigers moeten in het bezit zijn van een retourticket of tickets voor de rest van hun reis indien het gaat om een visum voor dubbele inreis.
  • Onderdanen van Pakistan moeten een regulier visum en kunnen geen e-Visum aanvragen.
  • Een e-Visum kan slechts 2 keer per kalenderjaar worden verleend
  • Een e-Visum kan niet worden verlengd of omgezet. Bovendien kan er met een e-Visum geen toegang verschaft worden aan beschermde en beperkte gebieden.

 

Opgelet: in het kader van de verwerking van uw dossier kan het consulaat vragen om andere aanvullende documenten te verstrekken of het aantal inreizen en de geldigheidsduur van het afgegeven visum te wijzigen. Als dat het geval is, zullen wij u daarvan op de hoogte brengen.

Tarieven en voorwaarden

De onderstaande tarieven zijn geldig voor Belgische staatsburgers. Voor informatie over de tarieven die gelden voor de onderdanen van andere landen, neem a.u.b. contact op met het visumcentrum.

Toeristenvisum  e-Visa

Verwerkingstermijnen Geldigheid van het visum Consulaire tarieven Serviceheffing
(btw)

Totaal

(btw)
Enkele/dubbele/drievoudige inreis 
  6-8 werkdagen Tot 2 maanden € 55 € 45 € 100